Pohdintoja

Sunnuntai taas. Suvantovaihe kuvaamisessa. Muutaman kuvan otin kuluneella viikolla. Ei mitään merkittävää. Salamaharjoittelua vieläkin. Valonhallinnan ymmärtäminen on ...ei nyt vaikeaa, mut.. Kun ymmärtää, että on tehnyt jotakin väärin, yrittää korjata asian. Tää on selvä juttu. Mutta kun ymmärtää tehneensä jotakin oikein ja koittaa ymmärtää, mitä oikein teki. Tässä piilee tämä oppimisen vaikeus. Pitäis ymmärtää, mitä tekee, silloin oppii.
Onko mulla nyt hidas vai nopee suljinnopeus?
Tuleeko valoo paljon vai vähän optiikan läpi?
Onko salama liian lähellä vai liian kaukana? Entäs teho?
Heijastavalla vai läpiammuttavalla varjolla? Entäs varjo auki vai kasassa?
Teoria on helppoo. Käytäntö ja  oikeiden asetusten löytäminen  helpohkoa. Oikean valotuksen uusiminen erilaisissa tilanteissa on kompastuskivi. Toki helpottaa, että kun asetukset saa kohdalleen, ei tarvitse sitten enää niitä samassa tilanteessa säätää.

Pohdin myös, että missä mennään ja mitä haluan tulevaisuudelta. No toi missä mennään on taas se helppo osuus. Mitä haluan tulevaisuudelta onkin sitten ihan toinen juttu.
Haluan kuvata, se on selvä. Mitä muuta? Ekana tuli mieleen, että lisää kuvaustöitä. Lisää rahaa, uuden kameran ja objektiivin. Sitten rupesin miettimään, että miks. Mitä mulla ei oo, mitä tarvitsen, että voin kuvata? Hankala kysymys. Valokuvauksen lisäks mulla on päätyö, josta tykkään. Mä haluaisin saada joskus asiat siihen malliin, että mulla olis myös töitä valokuvaajana. Ei sen lisätulon takia niinkään, vaan koska tällä hetkellä valokuvaus tuntuu hyvältä. Että näkee mielessään jotakin ja pystyy siitä ajatuksesta tekemään fyysisen tuotoksen, tuntuu hyvältä. Aika kliseiseks menee, mut totta se on.

Missä siis mennään? 

Mul on kaikki se, mitä ikinä olen halunnut. Mul on työ ja mul on unelma. Mul on toimiva toimintamalli omille touhuille. Mul on halu ja taito toteuttaa tota toimintamallia ja samalla harjotella ja hioa taitojani. Vaikka mun toiminta on pientä ja vaatimatonta, se on mun malli. Mun tekemä. Mun ajatuksesta on syntynyt jotakin fyysistä. Mun ideasta on syntynyt TGphotography. Mun kuvista syntyy sun muistot.

Ei mulla muuta tänään. 

TG