Uutta härpäkettä.

Tänään tuli kauppareissulla tavattua meidän firman toimari. Mukava heppu tuntui olevan myös vapaa-aikana niinkuin on asiallinen työaikana. Tän toimarin “valtakaudella” firman henki on mun mielestä hiukan kohonnut vaikka vieläkin siellä monesta asiasta saa kiistellä ja saavutetuista eduista pitää kynsin hampain pitää kiinni. No mut tämä nyt ei liity mihinkään muuhun kun, että tapasin hänet kauppareissulla ja sain tärkeän asiani hoidettua siinä samalla.

Ne “uudet härpäkkeet” liittyy valon kuvaamiseen ihan kirjaimellisenlaisesti. Nimittäin uutta valon tuottajaa puski tällä viikolla postista ihan kaksin kappalein. Tai, no toinen oli radiotriggeri, mutta toi toinen ei toimi ilman sitä. Nimittäin tilasin uuden salaman kuvatarvike.fi -sivustolta. Palvelu oli todella asiallista ja toimitus nopeaa.

upload.jpg

triggeri

upload.jpg

salama

Koska ostin taannoin uuden strip boxin itselleni, halusin tuonlaisen “barebulb” -salaman tuottamaan tasaisemman valon kuin minkä vanhan salaman Fresnel -pää pystyi tuottamaan. Tutustuessani tarkemmin uuteen salamaan internetissä huomasin, että myös tässä uudessa salamassa on tuo k.o. Fresnel pää. Joten mistään ei nyt joudu valon tuottamisessa tinkimään. Lisäksi uusi salama on pikkiriikkisen tehokkaampi, mikä on aina hyvä juttu kun tapellaan auringon kanssa valosta.

D7100+70-200

D7100+70-200

D700+15-30

D700+15-30

Tulihan noita jo testattua molemmissa rungoissa että varmasti toimivat. Ja toimiihan ne. Teinpä Youtubeen tollaisen pikkusen “unboxing” -videon (klikkaa tosta sitaattien välistä). Vanhat salamat löysi kumpikin uudet omistajat. Sillai kai sitte.

TG