taas hiukan myöhässä

Sunnuntaina Tammikuun 17. kävin ensimmäistä kertaa kuvaamassa rallipolun varrella. Kyseessä oli F-rallisarjan testipäivä Lopen Saukkolassa. Hieno päivä kaikenkaikkiaan ja hieno kokemus. Saatanpa joskus toisenkin kerran äityä mukaan bensankäryisen rallipätkän syövereihin. Nuoruusajan ystäväni Jari on jo useita vuosia kuvaillut rallin maailmaa ympäri eurooppaa ja nyt hän pyysi mua mukaan kokeilemaan. Palaute kuvista on ollut positiivista, joka omalta osaltaan nostaa taas kuvausinnostusta. Ehkäpä tää flegmaattisuus sittenkin tästä kaikkoaa ennen pitkää ja montaa.

Yritin myös saada maisemaa kuviin mukaan, mut ei noi "maisemakuvat" oikein toimi, kun pääosassa pitää kuitenkin olla tuo itse ajokalusto. Jarin ohjeiden mukaan kuitenkin sain omasta mielestä enemmän koneellapidettäviä kuvia kun roskiin menneitä.

Päivä oli turkasen hieno. Pikkupakkasta, auringonvaloa ja pölyävää lunta riitti kokopäivän ja vasta illemmalla, kun aurinko oli jo maillaan, alko pakkanen kiristymään. Kameran kanssa ei ollut koko päivänä minkäänlaista ongelmaa. Kamera sekä objektiivit toimi niinkuin kuuluukin eikä akutkaan kiukutelleet pakkasessa. 

Myös iltahämärässä, kun kuljettajat pääsivät kokeilemaan valojen asetuksia, tuli harjoiteltua pikkaisen panorointia, mut ei toi käsivaralta oikein toimi enään noin hämärässä. Kohteet alkaa olemaan jo melkoisen suttuisia. Jalka oli mulla mukana, mutta en alkanut sitä tuonne pätkän varteen laahaamaan. Myös salama oli mukana, mutta sekin jäi auton takakonttiin. Näennäisen suurellakin herkkyydellä tulee näköjään ihan kelpo kuvia kyllä.

Tammikuu alkaa olemaan lopuillaan. Toivotan kaikille tätä lukeville hyvää alkanutta vuotta.
Jos taas koittais kiriä sen viikon tahdin kiinni.

TG