Salamaharjoittelut jatkuu. Pitkin viikkoo olen aktiivisesti katsellu tubesta tutoriaaleja. Ostin myös kolmetuntisen videon (taisin jo mainitakkin siitä) -flash for dummies. No ei se oikeesti ton niminen ole. Mut paneutuu kyllä välkyn käyttöön aloittelijan näkökulmasta, vaikka videon tekijät pitkän linjan ammattilaisia ovatkin. Just siks tykkään tost videosta, kun ne ei ensmäiseks vedä esille seittemää "top of the line" studiosalamaa ja sano, et "ilman näitä ei tuu mitää, voit lopettaa. Jätä hommat sellasille, jotka sen osaa". Ei. Pojat levittää pöydälle irtosalamin, salamajalan, kolmijalan, sontikan ja radiotriggerin. Ja niillä mennään koko kolme tuntii. Okei, no toisel on D3s ja 85 1.4 ja toisel D4s ja 70-200 2.8. Mut ne ei oo oleellisii tolla videolla. Tsekkaa ite.

 

Joulukuun kuvaustarjous tuli myöskin tehtyä. Mä en tiedä, saanko nyt sitten taas epäsuotuisia kommentteja hintojen polkemisesta, mut hei, olkoon joulu kaikille.
 

joulutarjous

Tarjous on voimassa koko joulukuun ajan Joulukuun viimeiseen päivään asti. Laskin kuvauksen kahden tunnin työn mukaan ja otin hinnasta reilu 25€ pois, mut en oo koskaan pitänyt kovin tarkkaa laskentaa, että kuinka kauan kuvauksissa itseasiassa menee. Jos menee kahteen tuntiin, nii hyvä, jos menee yli, nii menköön. Yleensä menee niin, et jos tunnin kuvaa, nii tunti menee siihen kuvien valkkaamiseen niinko helposti. Ja jos 30 kuvaa käy läpi tunnissa, nii yhdelle kuvalle jää aikaa 2 minuuttia. Tota ylläolevaa kuvaa ei ihan kahdessa minuutissa tehty. Jaajuu, ja jos alko kiinnostaa, kysellä voi TÄÄLTÄJa puhelimitse kannattaa lähettää tekstari, koska olen vuorotyössä ja työaikana en vastaa puhelimeeni (ellet just tauolla satu soittamaan).

Myös Photariin uutta opittua. Opettelin tallentamaan ns.actioneita, jotka helpottaa ja nopeuttaa työskentelyä aikatavalla tuol Photarin puolella. Duunasin sellaisen, jolla saa ihoa siloteltua ja sellaisen, jolla saa silmiä ehostettua. Katsoin kyllä oppia tubesta -yllätys yllätys. Siellä on kyllä kaiken näköisiä tutoriaaleja moneen lähtöön.

Sellast sitte. On muuten pitkästä aikaa eka kerta kun julkasen nää höpinät suunnitellulla aikataululla, eli nyt. Nii joo, ja ensilumi satoi viimeyönä. Siinäpä ne tärkeemmät...
Piparintuoksuista joulunalusaikaa

TG